Hunden er menneskets bedste ven. Når vi rejser ud i den store vide verden, vil vi gerne have vovsen med. Vi opdager først de negative konsekvenser af den ellers så hyggelige rejsemakker, når bilen skal gøres ren. Her har hunden som regel efterladt sig en god mængde hår, som ikke er så nemme at fjerne igen.

Frygt ej mere. I denne artikel giver vi dig 10 råd til, hvordan du med en række simple kneb kan komme hundehårene i din bil til livs.

1. Forebyggelse af hundehår

Almindelig sund fornuft går forud for at skulle fjerne en hel masse hår. Derfor er det altid en god idé at børste dit kæledyr grundigt af, inden du lader det komme ind i bilen. På den måde fjernes alt løst hår på forhånd, hvilket alt andet lige minimerer mængden af dyrehår, der efterlades i din bil.

2. Sædebetræk

En anden praktisk måde, hvorpå du kan reducere mængden af dyrehår, er ved at benytte sædebetræk i bilen. Specialdesignede sædebetræk holder dyrehår væk fra sæder og autostole. De hår, der kommer på sædebetrækket, er desuden indeholdt i et nemt håndtérbart område. Efterfølgende kan sædebetrækket let fjernes og rengøres separat efter hver rejse.

Hvis du ikke ejer et betræk til dine autostole, kan det have en lignende effekt at placere et gammelt håndklæde over autostolene.

3. Gummihandsker

Når det er først er uundgåeligt at skulle fjerne hundehår fra bilen, er gummihandsker et godt værktøj. Tag et par almindelige gummihandsker på, og før derefter dine hænder over din bils polstring. Du vil opleve at hårene klæber til dine fingerspidser, mens de resterende hår på sæderne danner nogle store klumper, som er nemme at have med at gøre, når bilen i sidste ende skal støvsuges. Sørg for at føre dine hænder i samme retning, så ethvert løst hår samles i en bunke.

Hvis du føler, at metoden ikke er effektiv nok, kan du prøve at fugte gummihandskerne og gentage processen. Alternativt kan du påføre sæderne små stænk af vand, hvilket gør, at hundehårene bliver lettere at få fat i.

4. Balloner

Det lyder usædvanligt, men balloner kan rent faktisk være et effektivt remedie til at fjerne dyrehår fra bilen. Den statiske elektricitet fungerer nemlig som tiltrækningskraft. Gnid en enkelt ballon hen over din bils indvendige overflader, og du vil lynhurtigt se, at det løse dyrehår løftes af polstringen og klæber sig til ballonen. Gentag processen, indtil din bil er helt fri for hår. Metoden taler til den barnlige sjæl, men det er næppe tilstrækkeligt til at komme helt i bund med rengøringen. Skal bilen være totalt fri for hår, kræver det trods alt en ekstra indsats.

5. Fnugrulle eller velcro-hårcurler

Hvis du leder efter en billig, let og ikke mindst effektiv løsning til rengøring af din bil, når først du er på farten, er en velcro-hårcurler en oplagt løsning.

En fnugrulle er muligvis en anelse mere grundig, når det kommer til de mest genstridige og indlejrede hår. Rul den langs din bils polstring, og dyrehårene vil klæbe til den som en magnet. I modsætning til for eksempel gaffatape mister hverken velcro-hårcurleren eller fnugrullen sin klæbeeffekt efter gentagne anvendelser.

6. Skyllemiddel

Skyllemiddel indeholder ingredienser, der er specielt designet til at løsne hår, så det er selv sagt et ganske udmærket middel til at fjerne dyrehår fra din bil med. Til denne metode blandes 2-3 teskefulde skyllemiddel med vand i en sprøjteflaske, hvorefter blandingen sprayes på din bils polstring. Derefter aftørres polstringen med et stykke køkkenrulle for at løsne de allermest genstridige dyrehår. Når dette er sket, kan hundehårene nemt suges op med støvsuger.

7. Gaffatape

Med gaffatape kan du reparere næsten alt, så det kommer nok ikke som den store overraskelse, at det også kan anvendes til at fjerne dyrehår fra din bil. Tricket er, at du ruller et stykke gaffatape rundt om din hånd (med den klæbrige side udad), hvorefter du trykker din hånd hen ad polstringen. Du vil dernæst blive mødt af synet af en meget hårfyldt hånd. Gentag processen, men sørg for at udskifte gaffatapen regelmæssigt, så du får fuldt udbytte af tapens klæbeevne, indtil bilen er fri for synlige hundehår.

8. Vakuum

Nogle gange er de enkle løsninger også de bedste løsninger. Nu hvor du alligevel bruger en støvsuger til at rengøre din bil indvendigt, kan du også lige så godt benytte dig af de smarte muligheder, det populære rengøringsapparat tillader. Du kan nemlig tilkøbe en speciel vakuumdyse med gummibørster, der er designet specifikt med henblik på at samle hår, til din støvsuger, så jobbet med at fjerne dyrehår går meget nemmere.

9. Gummiskraber

Hvis du forsøger at fjerne dyrehår fra din bil så hurtigt som overhovedet muligt, er en gummiskraber både en hurtig og særdeles omkostningseffektiv løsning. Ligesom gummihandsker vil gummiskraberen indfange dyrehårene, når du trækker den langs din bils sæder og gulve. Dette vil samle dyrehårene, så de er lette at støvsuge op til sidst. Igen kan det være en idé at fugte skraberen, så den nemmere får fat i de mest indlejrede hundehår.

10. Stålbørste

Endelig er stålbørsten et fantastisk værktøj til at fjerne genstridige og svært tilgængelige tråde af dyrehår i din bil. Ofte kan stålbørsten anvendes som det sidste trin i fjernelsen af dyrehår, da den er yderst effektiv, når handler om at komme de sidste spor af dyrehår til livs. Før blot stålbørsten langs din bils polstring, indtil du er tilfreds med resultatet.

Nu hvor du er klædt på med en række pålidelige alternativer til, hvordan du bedst fjerner hundehår fra din bil, er dine bekymringer forhåbentlig også blevet dét mindre.

Lad Steamgreen foretage den indvendige rengøring af din bil

Steamgreen er et professionelt firma, der blandt andet har specialiseret sig inden for indvendig rengøring af biler, herunder fjernelse af dyrehår.

Hvis du ikke selv gider at stå med arbejdet, kan du trygt overlade det til Steamgreen’ behandlere, der er klar til at rykke ud til en adresse efter dit ønske.

Kontakt Steamgreen på tlf. 70 60 56 36 eller mail info@steamgreen-vi.steamgreen.dk og hør nærmere om mulighederne i lige netop dit postnummer.